Sagardotegiak
Txoootx!
Donostia aldean, sagardorik onena dasta dezakezu ekoizten duten tokian bertan dastatzeko. Bertako tradizio horrek mendeetako historia du, eta nortasun ikur nabarmena bihurtu da.
Sagardotegien jatorria
Sagardorik onenak aukeratzeko erosleen eta handizkarien arteko dastatze pribatu gisa hasi zen. Denboraren poderioz, oso ezagun egin da, eta Euskadiko gastronomia ekitaldi ospetsuenetako bat da gaur egun. Garai batean, zotza (txotxa) kenduta zabaltzen zen kupela, eta prozedura horretatik sortua da upelera hurbildu eta “txotx!” oihukatuz sagardoa dastatzeko ohitura.
Sagardotegien gida
Sagardotegi gehientsuenak Gipuzkoako ipar-ekialdean daude, Astigarraga, Hernani, Urnieta eta Usurbilen, batez ere.

INSTITUTO DEL PINTXO DE SAN SEBASTIÁN
El Instituto del Pintxo de San Sebastián promueve y preserva la cultura del pintxo, ofreciendo talleres y eventos para fomentar la creatividad y difundir su historia en la gastronomía local.

RESTAURANTE JOSE MARI TABERNA
Espacio gastronómico que aúna tradición y modernidad. Amplio comedor para grupos y eventos en la 1ª planta

MALA GISSONA BEER HOUSE
Local situado en pleno centro del barrio de Gros, a dos calles de la playa de Zurriola, donde podrás encontrar nuestra propia cerveza además de una carta con alrededor de casi 200 variedades de otros productores.

RESTAURANTE DOÑA CHEPINA
Somos una taquería auténtica y nuestra principal misión es transportarte a un pedacito mágico de México.
Nuestros tacos están hechos con los mejores productos locales, con recetas de taqueros 100% mexicanos y con tortillas recién hechas a mano para ofrecer una experiencia completa.

Restaurante LABe
