Sagardotegiak

Txoootx!

Donostia aldean, sagardorik onena dasta dezakezu ekoizten duten tokian bertan dastatzeko. Bertako tradizio horrek mendeetako historia du, eta nortasun ikur nabarmena bihurtu da.

Sagardotegien jatorria
Sagardorik onenak aukeratzeko erosleen eta handizkarien arteko dastatze pribatu gisa hasi zen. Denboraren poderioz, oso ezagun egin da, eta Euskadiko gastronomia ekitaldi ospetsuenetako bat da gaur egun. Garai batean, zotza (txotxa) kenduta zabaltzen zen kupela, eta prozedura horretatik sortua da upelera hurbildu eta “txotx!” oihukatuz sagardoa dastatzeko ohitura.

Sagardotegien gida

Sagardotegi gehientsuenak Gipuzkoako ipar-ekialdean daude, Astigarraga, Hernani, Urnieta eta Usurbilen, batez ere.

Shop
Jarduerak
Bisitatu sagastiak, dolare baserriak, elaborazio guneak, upategiak eta, batez ere, dastatu sagardo naturala, euskaldunok egiten dugun bezala: botilan zein txotx eginez. Zain gaituzu!

Txotx aldiaren ondoren, Sagardo Egunak etortzen dira